Svårt att välja?

Vilken maskin ska jag välja?

Detta är en fråga vi ofta får och här försöker vi belysa några saker man ska överlägg innan man bestämmer sig.

Det finns en uppsjö av olika maskiner och det är inte lätt att välja. En liten regel är dock att du får vad du betalar för. Det innebär även att du inte ska köpa en dyr och onödigt avancerad maskin. VakuumKungen har försökt göra det enkelt genom att ha endast få val av maskiner. Vi har valt ut maskinerna i olika  prisnivåer och med en mycket hög utprövad standard.

Nu till valen. Självklart avgör priset i viss mån men låt oss se det ur andvändarperspektiv.

Enkel köksmodell 

Om du packar omkr 50-150 påsar/år eller 1-2 djur såsom gris, dovhjort eller rådjur. Då rekommenderar VakuumKungen en enklare modell så som Finnvacum Home. Den är dessutom en snygg modell i rostfritt som kan stå framme i köket permanent utan att den skämmer ut sig. CASO VC 6 är även den en enkel maskin för det lilla köket.

Avancerad modell

Kommer du upp i 100-400 påsar eller omkring 4- 5 djur med lite älg och så. Då rekommenderar VakuumKungen CASO FastVac 500 eller FastVac 1200 modellerna med en svetsbrädd på 300mm. De har många funktioner och en dubbel-svets för säkrare och snabbare packning. Läs gärna mer om specifikationerna.

Är du en storjägare, jaktlag  eller bedriver någon form av verksamhet är Finnvacum Pro det naturliga valet. Det är en robust och kraftig maskin. Den har 400mm bredd dubbelsvets och många funktioner läs mer på . Denna maskin passar ypperligt om du packar 3-400 påsar eller fler. 

Finnvacum Pro fick dessutom utmärkelsen BÄST I TEST i tidningen Allt om Jakt och Vapen samt utsedd till den mest prisvärd maskinen i sin klass.


Vill du packa mer professionellt ska du välja en Kammarvakuummaskin  Här finns många modeller och storlekar att välja på.


Ifall du alldrig provat på vakuumpackning kan du börja med en billigare modell för att testa dig fram. 

Om du står i valet mellan två lika maskiner så välj den lite mer avancerade, Det blir en bra investering över tid också. 

Du är såklart välkommen att kontakta oss på VakuumKungen för mer rådgivning . Enklast är att kontakta oss via mail på:  [email protected]